A A A K K K
для людей із порушенням зору
Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

Взаємодія з судом: чи має пробація важелі та аргументи для впливу на прийняття рішення судом?

Дата: 27.09.2021 10:30
Кількість переглядів: 495

    Відповідно до прийнятого Верховною Радою України 5 лютого 2015 року Закону України «Про пробацію»,  службу пробації варто розглядати, як орган держави, основною метою якого є сприяння засудженим ставати правослухняними громадянами, а також контроль за ними з метою невчинення ними нових злочинів.  

Одним з видів пробації - є досудова пробація. Стаття 2 Закону України «Про пробацію» визначає, що досудова доповідь - це письмова інформація для суду, що характеризує обвинуваченого. Відповідно до ст. 314-1 КПК України досудова доповідь складається з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого для прийняття справедливого рішення про міру покарання.

     Досудова доповідь потрібна суду для того, щоб суддя мав можливість винести справедливий вирок, отримавши інформацію не лише про неправомірний вчинок, але й додаткову інформацію про особу, яка обвинувачується у його вчиненні, дізнатися про обставини її життя, які могли стати причиною злочину, а також про заходи, які пропонує орган пробації для усунення таких обставин. Вона спрямована на встановлення дійсних соціальних, психологічних та економічних потреб підсудного, вирішення яких сприятиме його ресоціалізації та недопущення вчинення інших кримінальних правопорушень.

Суд постановляє ухвалу, якою доручає працівнику пробації скласти досудову доповідь. Працівник пробації має зібрати інформацію про обвинуваченого та відобразити її у досудовій доповіді, яку він зобов’язаний подати до суду у встановлений ухвалою строк. Працівники уповноваженого органу з питань пробації виступають неупередженою стороною, яка надає суду необхідну інформацію про обвинуваченого. Саме вони докладатимуть максимум зусиль, щоб забезпечити суд необхідною об’єктивною інформацією для визначення найбільш ефективного виду покарання щодо обвинуваченого.
Досудова доповідь – справедливе рішення суду!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь