A A A K K K
для людей із порушенням зору
Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

Ідентифікація та реєстрація сільськогосподарських тварин

Дата: 17.01.2022 14:42
Кількість переглядів: 486

Фото без описуУсі ми хочемо отримувати і споживати якісні та безпечні харчові продукти, для цього необхідно забезпечити їх належну простежуваність по принципу «Від лану до столу». Тому, шановні власники тварин, відповідно до вимог Закону України «Про ідентифікації та реєстрації тварин», Закону України « Про ветеринарну медицину», Закон України « Про захист тварин від жорсткого поводження»,  Інструкцій щодо профілактики та боротьби з інфекційними хворобами тварин, - ідентифікації та реєстрації підлягають усі сільськогосподарські тварини, які перебувають, розводяться або утримуються на території України.

Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області  наголошує що переміщення тварин (купівля/продаж, здача на забій), реалізація продуктів від них   може здійснюватися лише коли тварина ідентифікована, зареєстрована в Реєстрі та на неї видано паспорт.

  Для того, щоб ідентифікувати тварину необхідно звернутися до лікаря держаної ветеринарної медицини, який обслуговує Ваш населений пункт. Спеціаліст допоможе Вам  заповнити письмове   замовлення   на  проведення ідентифікації та реєстрації тварин. Після цього інформацію про тварину буде занесено до Єдиного державного  реєстру тварин, оформлено та видано паспорт тварини.

Кривоозерське управління звертає увагу власників  що кожна  тварина,  яка  народилася в господарствах незалежно від форми власності,  повинна бути ідентифікована.Відсутність обліку руху поголів’я тварин в власному господарстві      в подальшому не дає змоги на отримання дотації та планування проведення ветеринарно-санітарних заходів.    

  При реалізації тварин з господарства незалежно від форми власності необхідно звернутися до державної лікарні ветеринарної медицини, де Вам буде видано супровідні ветеринарні документи на тварину, заповнено відомість переміщення та зняття з обліку по господарству.

  За Порушення вимог законодавства України з питань ідентифікації та реєстрації тварин власниками/утримувачами великої та дрібної рогатої худоби, свиней та коней статтею 107-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення  передбачено адміністративну відповідальність у вигляді  штрафу на громадян від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб - у розмірі від дев'яти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 Щоб не потрапити під адміністративну відповідальність відповідно ст.107; 107-2. Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Вам потрібно номерувати тварин, та реєструвати прибуття та вибуття їх відповідно до чинного законодавства.

Кривоозерське управління   Головного управління Держпродспоживслужби  в Миколаївській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь