A A A K K K
для людей із порушенням зору
Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

У Врадіївці відбулася свічкова хода та мітинг-реквієм на знак вшанування жертв Голодоморів в Україні

Дата: 26.11.2022 17:12
Кількість переглядів: 216

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932-1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

Хто не пам'ятає минулого, той не має майбутнього. На жаль, наша історія має багато «чорних» сторінок, одна з яких – Голодомор 1932-1933 років. Геноцид українського народу, який забрав мільйони життів, цілі села, що назавжди зникли з карти. Досить довго радянська влада приховувала цей злочин, та й сьогодні, особливо в інформаційній пропаганді країни-агресора, можна часто почути неправдиву теорію про «неврожай» та «посуху». Сталінський злочинний режим більшовицької росії знищив голодом до 7 мільйонів українців.

Сьогодні, 26 листопада 2022 року, у Врадіївці відбулася свічкова хода та мітинг-реквієм – на знак пам’яті жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947років. В скорботному заході взяли участь керівництво громади, працівники структурних підрозділів Врадіївської селищної ради, представники місцевих підприємств та установ. Врадіївчани організованою колоною зі свічками в руках пройшли від адмінбудівлі селищної ради до пам’ятного знаку, хвилиною мовчання вшанували мільйони людей, які загинули в страшні роки голодоморів.

Цього року ми вшановуємо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни росії проти України. Через дев’ять десятиліть після Голодомору-геноциду проти українців знову застосовують геноцидні практики.

У нинішній війні росія переслідує ту саму мету, що й під час Голодомору 1932–1933 років – знищення української ідентичності та української нації. І тоді, і нині росія намагається зламати волю українців до спротиву, кидає проти нас весь свій терористичний арсенал. сталін у XX столітті та путін у XXI зробили вибір на користь геноцидів, бо інші методи упокорення українського народу не спрацювали.

Але Голодомор не зміг зламати українську націю, не зміг подолати нашого прагнення до свободи і незалежності. Не зламають нас і нинішні потуги кремлівських ворогів знищити Україну. Ми маємо власну державу та Збройні сили, підтримку світу, військову, фінансову, дипломатичну допомогу. І найголовніше – згуртованість народу.Тому ми вистоїмо й переможемо!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь