A A A K K K
для людей із порушенням зору
Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

До відома жителів Врадіївщини

Дата: 11.02.2021 08:23
Кількість переглядів: 313

     26.01.2021р. о 10.30 голова Врадіївської ОТГ Москаленко М.Л. в електронному режимі повідомив в.о. начальника Врадіївської РДЛВМ про виявлення трупів свиней на території Врадіївського сміттєзвалища.

   О 11.00 до місця виявлення трупів свиней прибули начальник Кривоозерського міжрайонного управління Затхей Р.М., в.о. начальника Врадіївської РДЛВМ Жмурченко Є.Б., ветеринарний лікар Врадіївської РДЛВМ Бойко М.С.При обстеженні сміттєзвалища виявлено 2 трупи свиней віком 10-12 міс. Власник свиней не відомий.

    При зовнішньому огляді виявлено трупи свиней частково розклалися. Перший труп лежить на правій стороні,шкіряні покрови з зеленуватим відтінком, спостерігається вигризання з заднього отвору кишечника. При розтині трупа в грудній та черевній порожнині виявлена загусла кров’яна маса, серце, селезінка та легені без видимих змін,кишечник відсутній. Другий труп свині лежить на лівій стороні з ознаками пошкодження в ділянці заднього отвору, шкіряні покрови з зеленуватим відтінком,  серце, селезінка та легені без видимих змін,кишечник запалений ,брижові лімфовузли збільшні,на дотик дряблі.

     Від 2 трупів відібрано патологічний матеріал (1 труп частка селезінки та заглоточний лімфовузол, 2 труп- частка селезінки та брижеєчний лімфовузол) та відправлено 26.01.2021р. о 14.00 до Миколаївської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби м. Миколаїв, для проведення дослідження на африканську чуму свиней.

     Трупи тварин знищено шляхом спалювання на території Врадіївського сміттєзвалища. На місці виявлення трупів свиней проведено дезінфекцію  препаратом «Віросан-Ф».

    Відібраний патологічний матеріал досліджено в Миколаївської регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби. Встановлено діагноз – африканська чума свиней (звіт про результати досліджень патологічного матеріалу № 000188 п.м./21 від 27.01.2021р.).   

     Географічне положення місця, де був підтверджений випадок  захворювання -  Миколаївська область, Врадіївський район, 1300 м від смт Врадіївка та 1200 м від дороги Кропивницьке-Платонове (47°50'07.0"N 30°37'47.0"E 47.835274, 30.629712 ).

     27.01.2021 р. о 16.00 проведено засідання ДНПК при Врадіївській РДА протокол №1. Оголошено місце де знайдено труп свиней на території Врадіївського  сміттєзвалища неблагополучним щодо  африканської  чуми свиней, визначено епізоотичним вогнищем (інфікованим об’єктом) та встановлено  карантин  з  27.01.2021 р.. В зв’язку з погіршенням погодних умов та проведення селекторної наради за участю голови ДНПК, та членів комісій засідання перенесено на слідуючий день.

    28.01.2021р. о 11.30 проведено засідання ДНПК при Врадіївській РДА протокол №2. Визначено зони захисту та нагляду, створено робочі групи.

    29.01.2021р. проведено подвірний обхід приватного сектору та господарств всіх форм власності смт Врадіївка (вул. Магістральна) з метою обліку поголів’я свиней, виявлення захворілих свиней, підозрілих у захворюванні свиней та загиблих тварин, з господарів взято розписки про відсутність свиней.

     На данний час проводяться подвірний облік наявності свинопоголів’я в зоні захисту в смт Врадіївка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь