A A A K K K
для людей із порушенням зору
Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

Алгоритм дій для зміни цільового призначення земельної ділянки

Дата: 09.03.2021 10:17
Кількість переглядів: 666

Фото без опису   Відповідно до статті 1 Закону України «Про землеустрій» цільове призначення земельної ділянки – використання земельної ділянки за призначенням, визначеним на підставі документації із землеустрою у встановленому законодавством порядку.


    Відповідно до частини 3 статті 20 Земельного кодексу України зміна цільового призначення земельних ділянок приватної власності здійснюється за ініціативою власників земельних ділянок.


  Отже, візьмемо для прикладу,  зміну цільового призначення з «для ведення особистого селянського господарства» - на «для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд» для цього потрібно:
1.    Нотаріально засвідчити заяву на зміну цільового призначення земельної ділянки, та особисто підписати її.. Саме ця заява і буде підставою для розробки проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення землі на наступному кроці.
2.     Потім звернутися з нотаріально засвідченою заявою в землевпорядну організацію, яка має у своєму штаті сертифікованих інженерів-землевпорядників, та укласти договір на розробку землевпорядної документації (проект землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки).
3.    Далі розроблений проект погодити з Відділом у Врадіївському районі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області та у Cекторі  містобудування, архітектури, будівництва та з питань надзвичайних ситуацій Врадіївської райдержадміністрації.
Зверніть увагу, що наявність затвердженого плану зонування території або детального плану території є обов'язковою вході погодження проекту зміни цільового призначення.
4.    Після отримання позитивних висновків за результатами погодження, проект землеустрою потрібно передати на затвердження до  Врадіївської селищної ради.  Врадіївська селищна рада приймає рішення про затвердження чи щодо відмови у затвердженні проекту землеустрою. Відмова у затверджені проекту землеустрою може бути оскаржена в судовому порядку.
5.    Затверджений проект потрбіно подати кадастровому реєстратору до Відділу у Врадіївському районі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, для внесення відомостей про зміну цільового призначення до Державного земельного кадастру (ДЗК).


     Додатково  реєстратору потрібно надати обмінний файл у форматі XML, який містить певний перелік даних, що спрощують реєстратору внесення відомостей про земельну ділянку до Державного земельного кадастру.
Відомості у реєстр вносяться безоплатно.


    Інформація про нове цільове призначення земельної ділянки передається з державного земельного кадастру в реєстр речових прав на нерухоме майно без Вашої участі, автоматично.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь