A A A K K K
для людей із порушенням зору
Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

Як запобігти захворюванню на африканську чуму свиней та інші хвороби.

Дата: 22.03.2021 15:38
Кількість переглядів: 634

З метою захисту території Врадіївщини та населення від збудників та хвороб тварин   Кривоозерське управління Головного управління Держпродспожитвслужби в Миколаївській області   та Врадіївська районна державна лікарня ветеринарної медицини   надає  рекомендації по утриманню свиней.

 Утримання свиней в дрібних особистих селянських господарствах зобов’язує власника дотримуватись ветеринарно-санітарних вимог або проводити еквівалентні до них санітарні заходи, які дають змогу досягти рівноцінного рівня санітарного захисту тварин та людей.

З метою запобігання занесенню збудників інфекції на територію дрібного особистого селянського господарства:
Придбання тварин здійснюється   лише за наявності відповідних ветеринарних документів в осіб чи підприємців, які їх реалізують. При придбанні тварин власник повинен вимагати у постачальника чи в особи, що продає  їх-ветеринарні документи, які засвідчують стан здоров’я тварин, благополуччя господарства-постачальника та регіону, звідки походять ці тварини, щодо інфекційних хвороб, проведені щеплення та результати лабораторних досліджень  (ветерианрна довідка  або  ветеринарне свідоцтво Ф1 ).    

Тварина має бути ідентифікована, зареєстрована, мати індивідуальний номер, супроводжуватись реєстраційним свідоцтвом товарних свиней.

Придбані тварини підлягають профілактичному карантинуванню. Для цього їх утримують окремо від загального поголів’я впродовж 30 діб. У період карантину власник повинен повідомити спеціаліста державної ветеринарної медицини про придбання тварин та виконувати надані ним рекомендації щодо їх утримання в цей період, сприяти проведенню необхідних лабораторних досліджень тощо.

Тварин розташовують у чистому, продезінфікованому приміщенні. Нові приміщення перед розміщенням тварин також очищають і дезінфікують.

Для профілактики захворювань тварин власник повинен забезпечити комплекс заходів, які сприяють збереженню поголів’я в дрібних особистих селянських господарствах, а саме:
1.    Забезпечити закритий режим роботи свинарника,  в тому числі недопускаючи на територію утримання свиней посторонніх осіб, тварин, птиці тощо.
2.    дотримуватись норм щільності;
3.    забезпечити належну годівлю тварин та своєчасне прибирання годівниць ;
4.    забезпечити дотримання основних параметрів мікроклімату, вентиляції, освітлення приміщень;
5.    забезпечити дотримання ветеринарно-санітарних вимог утримання тварин;
6.    забезпечити своєчасне видалення гною, його знезараження та дезінфекцію приміщень, кліток, обладнання й інвентарю;
7.    забезпечити своєчасне виявлення та знищення ектопаразитів і мишоподібних гризунів у приміщенні;
8.    забезпечити достатньою кількістю питної проточної води;
9.    забезпечити проведення щеплень та досліджень тварин;
10.    забезпечити інформування фахівців державної ветеринарної медицини, щодо захворювання, вимушеного дорізу та загибелі тварин.

 Тварин, які захворіли, ізолюють в відокремлену ізольовану секцію в приміщенні чи станок. Для догляду - виділяють спеціальне обладнання та інвентар.

Для профілактики заразних хвороб, окрім загальних ветеринарно-санітарних заходів, проводять ще й специфічну профілактику - тварин вакцинують. Щеплення та діагностичні дослідження свиней проводять фахівці державної  ветеринарної медицини в порядку, визначеному чинним законодавством.

Чітке виконання ветеринарно-санітарних вимог до утримання свиней передбачає також сприяння спеціалістам державної ветеринарної медицини у проведенні обов’язкових щеплень, взятті крові для лабораторних досліджень, проведенні дезінфекції, дезінсекції, дератизації тощо.

За  детальною консультацією по утриманню, ветеринарно-санітарних заходах, ідентифікації та отриманню супровідних  ветеринарних документів звертайтесь до Врадіївської районної державної лікарні ветеринарної медицини та за номером телефону 9-65-66


Кривоозерське управління Головного
управління Держпродспоживслужби
в Миколаївській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь