A A A K K K
для людей із порушенням зору
Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

Виїзд працівників центру надання соціальних послуг Врадіївської селищної ради до с.Доброжанівка

Дата: 21.04.2021 14:46
Кількість переглядів: 530

Фото без описуСоціальне сирітство - феномен в житті українського соціуму, який стрімко поширюється серед громадян з низькою соціальною відповідальністю. Поява цього явища свідчить про кризу інституту сімї, нездатність протистояти соціально-економічним змінам. Соціальні сироти - це особлива група дітей, які мають сім'ю, батьків але залишились без батьківського піклування з тих чи інших причин.

З метою запобігання соціальному сирітству, 20 квітня 2021 року  працівниками центру надання соціальних послуг Врадіївської селищної ради  було здійснено виїзд до с. Доброжанівка для обстеження умов проживання сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах та в яких виховуються малолітні діти. В ході візитів у підоблікові сім'ї з'ясовано, що деякі батьки не в повній мірі добросовісно виконують батьківські обов'язки по утриманню та вихованню своїх дітей. На подвір'ях та будинках безлад, ліжка не застелені, в кімнатах відчутний неприємний запах. Таких громадян вкотре попереджено про відповідальність за невиконання батьківських обов'язків. Але є і такі батьки, які дослухаються по порад та рекомендацій членів комісії, наводять лад в помешканнях, створюють належні умови для проживання та розвитку дітей, вчасно поповнюють запаси продуктів харчування.

В результаті проведеної роботи здійснено оцінку потреб дітей, надано роз’яснення щодо отримання соціальних виплат,  проінформовано про наслідки вживання алкоголю та відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків. Також з батьками проведено бесіди щодо належного виховання та утримання дітей в сім'ях, про наслідки невиконання батьківських обов'язків, про контроль за неповнолітніми в соціальних мережах, адже, як відомо, останнім часом зростає кількість випадків негативного впливу неконтрольованого медіапростору.

Обстеження сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах будуть і надалі проводитись систематично. Батьків, які злісно ухиляються від виконання своїх батьківських обов'язків, в подальшому буде притягнено до відповідальності.

Тож, шановні батьки, звертаємось до вас, піклуйтесь про життя та здоров'я своїх дітей не лише забезпечуючи їх матеріально, а й приділяйте більше часу спілкуванню з дітьми, їх духовному розвитку, звертайте увагу на їх емоційний та психологічний стан. Бережіть своїх дітей!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь