A A A K K K
для людей із порушенням зору
Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

Декретна відпустка для тата (і не тільки)

Дата: 29.04.2021 15:35
Кількість переглядів: 301

Перші тижні після народження  дитини часто стають справжнім випробуванням для сімей. Відновлення здоров'я породіллі, купівля необхідних речей і ліків, налаштування режиму дня – для цього всього матері потрібна фізична та моральна підтримка.

Та тепер чоловіки або інші близькі люди зможуть взяти двотижневу відпустку, щоб допомогти матері дитини у цей важкий період.

 Закон передбачає, що одноразова оплачувана відпустка тривалістю до 14 календарних днів в разі народження дитини надається:
 чоловіку, дружина якого народила дитину;
 батьку дитини, який не перебуває в зареєстрованому шлюбі з матір’ю дитини за умови, що вони спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права й обов’язки;
 бабусі, дідусеві або іншому повнолітньому родичу дитини, які фактично здійснюють догляд за дитиною, мати чи батько якої є одинокою матір’ю, одиноким батьком.
Така відпустка надається лише одній з цих осіб.

 Законом визначено відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку як рівне право кожного з батьків дитини (матері та батька).

 Законом також доповнено положення статті 182-1 Кодексу законів про працю України та статті 19 Закону України «Про відпустки» щодо права працівників обох статей, які мають дітей або повнолітню дитину - особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, на додаткову відпустку та доповнено положення статті 51 Кодексу законів про працю України щодо можливості встановлення скороченої тривалості робочого часу для чоловіків, які мають дітей віком до чотирнадцяти років або дитину з інвалідністю, та батьків, що виховують дітей без матері (у тому числі у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь