A A A K K K
для людей із порушенням зору
Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

Привітання селищного голови з 25-річницею Конституції України

Дата: 28.06.2021 08:05
Кількість переглядів: 329

Фото без описуШановні жителі громади! Прийміть найщиріші  вітання з визначним державним святом  – Днем Конституції  України. Двадцять восьме червня вписане у наш календар червоними літерами, адже – це день народження Основного Закону держави, яким стверджені головні цінності нашого народу – людина, її життя, здоров’я, честь, гідність, недоторканність та безпека.  В цей день ми святкуємо початок історії сучасної незалежної України. 

Конституція України – це не лише Закон законів, це – серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України. 

Прийняття Конституції назавжди закарбувало одвічне бажання українців жити у власній незалежній державі, закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, сприяло підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

Україна має  багатовікову історію конституційного процесу, яка починається зі знаменитої  Конституції українського гетьмана Пилипа Орлика  1710-го  року, Конституції затвердженої 29 квітня 1918-го  року Центральною Радою Української Народної Республіки , які на жаль, в силу так і не вступили. 

Лише після проголошення незалежної Української держави  було відновлено розробку власного основного закону і затверджено його у 1996 році.

Сьогодні нові стандарти життя вимагають і нових підходів у системі державотворення.  Українці з кожним роком все глибше усвідомлюють значення Основного Закону для розбудови держави, для закріплення та розширення прав людини і громадянина.

З нагоди свята,  хочу виразити вдячність жителям нашої громади, за те,  що ви своєю щоденною клопіткою працею, вірним служінням народу України, виконанням почесного громадянського обов`язку щодо  захисту її територіальної цілісності,   реалізуєте  в нашому житті усі засади Конституції України: благородні ідеали людської гідності, справедливості, свободи і демократії. Бажаю усім міцного здоров’я та успіхів,  незалежних думок та сил, щоб втілити в життя все, до чого прагне ваш розум та душа.  Нехай Ваші серця завжди повняться гордістю та любов’ю до своєї країни, нехай доля кожного українця буде щасливою, а зміни на краще стануть реаліями сьогодення. 

Зі святом Вас, шановні земляки ! З Днем Конституції України!

З повагою, селищний голова Микола МОСКАЛЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь