A A A K K K
для людей із порушенням зору
Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

До уваги отримувачів допомоги малозабезпеченим сім'ям

Дата: 25.06.2021 11:51
Кількість переглядів: 362

Фото без описуВідділ соціального захисту Врадіївської селищної ради повідомляє, що урядом 21.04.21 р. прийнято постанову КМУ № 397 «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей», яка набирає чинності з 1 січня 2022 року.

Даною постановою затверджено Порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, яким передбачається надавати одноразову безвідсоткову поворотну фінансову допомогу непрацюючій працездатній особі з числа членів малозабезпеченої сім’ї для організації підприємницької діяльності та сприяння її економічної самостійності. Така фінансова допомога надаватиметься для закупівлі обладнання та матеріалів для організації власного бізнесу.

Розмір фінансової допомоги не може перевищувати 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання.

Орган соціального захисту населення інформує отримувачів державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, у складі сім’ї яких є непрацюючі працездатні особи, про можливість отримання ними фінансової допомоги. 

Управління соціального захисту населення щомісяця, шляхом обміну в електронній формі подає списки непрацюючих працездатних осіб, які є членами малозабезпечених сімей із зазначенням періоду, на який призначено ДСД малозабезпеченим сім’ям до центру зайнятості за зареєстрованим місцем проживання або за місцем реєстрації таких осіб.

Особам, які виявили бажання отримати фінансову допомогу та зареєстровані як безробітні, за їх згодою центри зайнятості надають профорієнтаційні послуги, консультації з питань провадження підприємницької діяльності відповідно до чинного законодавства.

Для отримання фінансової допомоги особа, яка виявила бажання розробляє бізнес-план самостійно або у процесі профнавчання.

Питання надання фінансової допомоги вирішується комісією, до складу якої включаються представники центру зайнятості, представники органу соціального захисту населення, органів місцевого самоврядування, територіальних органів ДПС, об’єднання роботодавців та профспілок (за згодою).

Особі, яка виявила бажання отримати даний вид допомоги необхідно подати такі документи: заява за формою; довідка для надання фізичним особам відомостей про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність (наявність) судимості або обмежені, передбачених кримінально-процесуальним законодавством; бізнес-план.
Заява подається до центру зайнятості або через Єдиний державний веб-портал електронних послуг.

Особа, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, щодо якої комісією прийнято рішення про надання їй фінансової допомоги, створює юридичну особу чи реєструється як фізична особа – підприємець протягом 30 календарних днів з дати отримання повідомлення про прийняте комісією рішення.

Для надання фінансової допомоги між центром зайнятості та особою, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність укладається угода.

У разі порушення особою, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, умов угоди центр зайнятості збирає та подає на розгляд комісії матеріали про виявлені порушення таких умов.

Фінансова допомога повертається однією сумою протягом 30 календарних днів після закінчення трирічного строку з дати її отримання або достроково – до закінчення такого строку.

Фінансова допомога не повертається, якщо особа:
за трирічний період з дати отримання фінансової допомоги або в період до дати її дострокового повернення, в тому числі у випадку розірвання угоди сплачено податки, збори і єдиний внесок на загальнобов»язкове державне соціальне страхування в сумі, що перевищує суму наданої фінансової допомоги;
у перший рік отримання фінансової допомоги працевлаштовано за направленням центру зайнятості, не менше ніж двох непрацюючих працездатних осіб із числа членів малозабезпечених сімей строком менше ніж на два роки.

Рішення про неповернення фінансової допомоги приймається комісією за результатами перевірки виконання особою, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, умов, зазначених у Порядку.
Контроль за поверненням фінансової допомоги здійснює центр зайнятості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь