A A A K K K
для людей із порушенням зору
Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

Мінсоцполітики планує розширювати програми державної підтримки сімей з дітьми

Дата: 09.07.2021 09:00
Кількість переглядів: 380

Фото без описуМіністр соціальної політики України Марина Лазебна, коментуючи плани діяльності міністерства, зазначила про необхідність розширення та удосконалення програм державної підтримки сімей з дітьми. “Підвищити життєстійкість сімей з дітьми є одним із завдань щодо розвитку дітей та молоді в контексті досягнення Україною Цілей сталого розвитку ООН.

Дитина є найвищою цінністю демократичного суспільства. І для того, щоб дитина зростала щасливою, була у безпеці, гармонійно розвивалась та могла розкрити максимум свого потенціалу немає кращого середовища за сімейне. Тому в першу чергу ми підтримуємо родини з дітьми”, - наголосила Міністр.

ПАКУНОК МАЛЮКА
Відповідно до норм Закону України “Про державну допомогу сім`ям з дітьми”, одним з видів державної допомоги сім'ям з дітьми є одноразова натуральна допомога "пакунок малюка", яка відноситься до допомоги при народженні дитини.
“З 1 липня 2021 року батьки новонароджених отримали змогу обирати: чи отримувати допомогу “Пакунок малюка” у натуральному вигляді чи в монетизованому, адже почав працювати новий механізм отримання грошової компенсації цієї допомоги. І нам потрібно забезпечити безумовну реалізацію цього права вибору”, - наголосила Міністр.
Для зручності отримувачів допомоги в монетизованому вигляді, ми працюємо над максимальною цифровізацією цього процесу, адже отримувачі - це молоді, сучасні люди, для яких “держава в смартфоні” є найбільш зручним засобом комунікації з державними органами.
“Пакунок малюка” в натуральній формі видається родинам новонароджених у закладах охорони здоров`я або в органах соціального захисту за місцем проживання або перебування отримувача. З метою більш ефективного використання бюджетних коштів, закупівля товарів для комплектування “пакунка малюка” проводиться на відкритих прозорих аукціонах через електронну систему ProZorro.
Вартість даного виду допомоги не зараховуватиметься до матеріальної допомоги, що виплачується при народженні дитини.

ДОПОМОГА ПРИ НАРОДЖЕННІ ДИТИНИ
Коментує Марина Лазебна: “Для покращення матеріального становища родин із новонародженими та усиновленими дітьми, Уряд подав на розгляд Верховної Ради України законопроект (реєстраційний № 5585), який дозволить з наступного року підвищити розмір державної допомоги при народженні або усиновленні дитини з 41 280 грн до 50 000 гривень”.
25% цієї допомоги виплачуватиметься одноразово, решта суми виплачуватиметься протягом наступних 36 місяців рівними частинами. В подальшому щороку розмір допомоги при народженні дитини індексуватиметься на показник зростання індексу споживчих цін.


ДОПОМОГА НА ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ
Урядовим законопроектом про заходи щодо упорядкування системи розрахунків розмірів прожиткового мінімуму, соціальних виплат, грошових платежів і стягнень та плати за надання адміністративних послуг (адміністративного збору), (реєстраційний № 5045), передбачено виплату компенсації у розмірі мінімальної заробітної плати, зокрема, одному з батьків за догляд за дітьми (віком до 18 років) з інвалідністю підгрупи А або особами з інвалідністю з дитинства (старше 18 років), віднесених до підгрупи А I групи.
У разі, коли батьки одержують надбавку на догляд, то вона враховується в цю суму.
Якщо виходити із сьогоднішньої мінімальної зарплати в 6 000 гривень, то додатково до набавки на догляд один з батьків міг би у разі прийняття законопроекту одержувати майже 2 000 гривень (6 000 грн (МЗП) – 4 026 грн (надбавка на догляд за дитиною до 6 років)).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь