A A A K K K
для людей із порушенням зору
Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

Засідання координаційної ради з питань запобігання та протидії домашньому насильству

Дата: 25.11.2021 14:48
Кількість переглядів: 658

Фото без описуСьогодні, 25 листопада 2021 року, в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» під головуванням заступника селищного голови Ірини Гончаренко відбулося засідання координаційної ради з питань запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та протидії торгівлі людьми.
На розгляд комісії було винесено питання про стан проведення інформаційно-просвітницької роботи у загальноосвітніх закладах з питань запобігання та протидії домашньому насильству, торгівлі людьми та забезпечення гендерної рівності.

Провідний спеціаліст відділу освіти Врадіївської селищної ради Олена Григор’єва доповіла, що у закладах освіти Врадіївської ОТГ проведені виховні години з учнями «Насильство поруч та як його уникнути», індивідуальні бесіди «Твої права і обов’язки – азбука громадянина», консультації класного керівника «Рекомендації щодо психолого-педагогічної взаємодії з учнями», індивідуальне спілкування «Як поводитися в конфліктних ситуаціях», «Поведінка в екстремальних ситуаціях», бесіди психолога «Конфлікт та способи його подолання», педагогічні ради «Психологічні аспекти виникнення БУЛІНГУ серед учнів», акції «Ми проти насилля», години спілкування «Мій улюблений світ без насильства», батьківські всеобучі  «Про покарання і заохочення дітей в сім’ї. Організація позашкільного часу підлітка».

  В  жовтні було проведено заняття на яких учні поглибили свої знання по темі булінгу, розглядали ситуації різного змісту , визначаючи ознаки булінгу , а також процедуру  звернень з питань булінгу та  порядок реагування на випадки булінгу. Практичні психологи на своїх спеціальних заняттях знайомили учнів з матеріалами, які розміщені на веб-сайтах закладів освіти.

 Організована відповідна профілактична робота органів учнівського самоврядування у даному напрямку діє  сектор дисципліни та порядку: Прес-експрес «Скажемо агресії «Ні», «Моральні норми поведінки дітей і підлітків у суспільстві», випуск тематичних листівок.  Крім цього, у закладах освіти оформлено куточки з охорони прав та законних інтересів дітей: «Права дитини», «Знай свої права» бюлетень для батьків, стенди з інформацією « Стоп булінг» , QR-код ( к’юар коди ) для вільного доступу учнів шкіл до чат боту у телеграм під назвою “ Ювенальна провенція Миколаївської області» . Його головна мета: оперативне реагування на булінг , налагодження комунікації між поліцейськими та дітьми , а також батьками.

По другому питанню «Надання соціальних послуг по зареєстрованим фактам домашнього насильства за ознакою статі, здійснення аналізу  за 9 місяців 2021 року» доповів Олександр Кибик - заступник начальника з превентивної діяльності відділення поліції №2 Первомайського РВП ГУНП в Миколаївській області, капітан поліції  з інформацією про те, що в поточному році, станом на 23.11.21 в ВП №2 було зареєстровано 397 повідомлень про вчинення домашнього насильства, з яких знайшли своє підтвердження 27 фактів відносно кривдників були складені адміністративні протоколи. Також, в поточному році було зареєстровано 1 кримінальне провадження  за ч.1 ст126-1 КК України.

В рамках проведення кампанії «16 днів проти насильства», ВП №2 та Первомайським районним сектором  ФДУ «Центр пробації» заплановано проведення заходів на території Врадіївської територіальної громади щодо відпрацювання осіб, які перебувають на обліку органів внутрішніх справ та сектору з питань пробації у зв’язку з вчиненням домашнього насильства, виявлення сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах та не в змозі подолати існуючі труднощі самі.

 Всі учасники координаційної ради погодились з необхідністю роботи в напрямку посилення співпраці суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статті, торгівлі людьми на місцевому рівні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь