Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

«Ноутбук кожному вчителю» – освітяни Врадіївської громади отримали 99 ноутбуків

Дата: 07.02.2022 15:22
Кількість переглядів: 646

Фото без описуНа минулому тижні селищний голова Микола Москаленко разом з заступником селищного голови Іриною Гончаренко та начальником відділу освіти селищної ради Оксаною Василишиною відвідали навчальні заклади громади і розпочали вручення освітянам ноутбуків, які були придбані у рамках проєкту Міністерства цифрової трансформації “Ноутбук кожному вчителю”. 

Варто відмітити, що бюджет Врадіївської територіальної громади долучився до проєкту з 10%-м співфінансуванням для закупівлі 99 ноутбуків, а їх розподіл у навчальні заклади громади здійснювався Міністерством освіти і науки згідно зі статистичними звітами закладів освіти, кількістю наявної в них техніки та кількості працюючих педагогічних працівників. 

«Через пандемію учні усієї країни були змушені перейти на дистанційну форму навчання. Але, на жаль, далеко не всі вчителі забезпечені комп’ютерами чи ноутбуками для надання освітніх послуг. Ми всі розуміємо, що нам необхідно якісно навчати наших дітей. Нові ноутбуки допоможуть зробити навчальний процес сучасним та зручним незалежно від карантинних обмежень у зв’язку з пандемією COVID-19», – зазначив на зустрічі з освітянами очільник громади Микола Москаленко.

За національною програмою «Ноутбук кожному вчителю» Міністерство цифрової трансформації України та Міністерство освіти і науки України планують забезпечити ноутбуками понад 60 тисяч вчителів. Зокрема,  держава виділила 980 млн.грн саме на придбання ноутбуків високої якості на засадах співфінансування для педагогічних працівників шкіл для організації дистанційного навчання та інших форм здобуття загальної середньої освіти. Усі ноутбуки – сучасні, обладнані камерою, ефективним процесором та мають можливість під'єднуватись до інтернет-мережі за допомогою кабелю або WI-FI.
 
«Ми дуже вдячні за таку допомогу. З новою комп’ютерною технікою ми матимемо можливість надавати більш якісні освітні послуги, а це – найголовніше завдання, що завжди стоїть перед педагогами», - відзначають вчителі.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь