Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

Онлайн захід для осіб з інвалідністю

Дата: 11.02.2022 11:35
Кількість переглядів: 533

Фото без описуЗагальновідомо, яке важливе значення для кожної людини має здобуття професії, особливо коли вона обирається за покликом серця.

У наш нелегкий час надзвичайно важко реалізувати себе в професійній діяльності здоровим молодим людям, не кажучи вже про осіб з обмеженими можливостями. Адже їх шлях до професійного успіху ускладнений не лише вадами здоров’я, але й соціальними та психологічними проблемами.
     З метою сприяння розвитку самозайнятості осіб з інвалідністю, в рамках Меморандуму про співробітництво між Миколаївським обласним центром зайнятості та громадською організацією «Центр креативного підприємництва» (Центр підтримки підприємців Дія.Бізнес.) протягом лютого місяця планується проведення семінарів в онлайн форматі за участю представників Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Миколаївській області, на яких будуть висвітлені питання: соціального захисту осіб з інвалідністю; роботи органів державної влади з захисту прав осіб з інвалідіністю; засади протидії та запобігання дискримінації за ознакою інвалідності в Україні; доступність та безбар’єрність середовища.
     Врадіївська районна філія Миколаївського ОЦЗ долучилася до даного соціального проєкту і сьогодні 11.02.2022 року відбувся перший онлайн захід, участь в якому взяли й клієнти нашої філії.
     По завершенні заходу фахівець з профорієнтації районної філії Іванна Карпінська розповіла учасникам про можливість проходження професійного навчання, зокрема у центрах професійно-технічної освіти та ознайомила з додатковими соціальними гарантіями щодо працевлаштування осіб з інвалідністю, презентувала вакансії для осіб з обмеженими можливостями за межами регіону. Акцентувалася увага на тому, що потрібно будувати власну стратегію пошуку роботи, адже особи з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними, активними працівниками, які здатні надихати багатьох своєю невтомною працею.
     Надання якісних соціальних послуг громадянам, які у зв’язку з інвалідністю, не можуть на рівних конкурувати на ринку праці, визначено як один з пріоритетних напрямів діяльності державної служби зайнятості, а тому, питання надання соціальних послуг особам з інвалідністю – завжди знаходяться в центрі уваги Врадіївської районної філії Миколаївського ОЦЗ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь