Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

Онлайн захід для осіб з інвалідністю

Дата: 11.02.2022 11:35
Кількість переглядів: 526

Фото без описуЗагальновідомо, яке важливе значення для кожної людини має здобуття професії, особливо коли вона обирається за покликом серця.

У наш нелегкий час надзвичайно важко реалізувати себе в професійній діяльності здоровим молодим людям, не кажучи вже про осіб з обмеженими можливостями. Адже їх шлях до професійного успіху ускладнений не лише вадами здоров’я, але й соціальними та психологічними проблемами.
     З метою сприяння розвитку самозайнятості осіб з інвалідністю, в рамках Меморандуму про співробітництво між Миколаївським обласним центром зайнятості та громадською організацією «Центр креативного підприємництва» (Центр підтримки підприємців Дія.Бізнес.) протягом лютого місяця планується проведення семінарів в онлайн форматі за участю представників Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Миколаївській області, на яких будуть висвітлені питання: соціального захисту осіб з інвалідністю; роботи органів державної влади з захисту прав осіб з інвалідіністю; засади протидії та запобігання дискримінації за ознакою інвалідності в Україні; доступність та безбар’єрність середовища.
     Врадіївська районна філія Миколаївського ОЦЗ долучилася до даного соціального проєкту і сьогодні 11.02.2022 року відбувся перший онлайн захід, участь в якому взяли й клієнти нашої філії.
     По завершенні заходу фахівець з профорієнтації районної філії Іванна Карпінська розповіла учасникам про можливість проходження професійного навчання, зокрема у центрах професійно-технічної освіти та ознайомила з додатковими соціальними гарантіями щодо працевлаштування осіб з інвалідністю, презентувала вакансії для осіб з обмеженими можливостями за межами регіону. Акцентувалася увага на тому, що потрібно будувати власну стратегію пошуку роботи, адже особи з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними, активними працівниками, які здатні надихати багатьох своєю невтомною працею.
     Надання якісних соціальних послуг громадянам, які у зв’язку з інвалідністю, не можуть на рівних конкурувати на ринку праці, визначено як один з пріоритетних напрямів діяльності державної служби зайнятості, а тому, питання надання соціальних послуг особам з інвалідністю – завжди знаходяться в центрі уваги Врадіївської районної філії Миколаївського ОЦЗ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь