Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2022 10:48
Кількість переглядів: 922

Фото без опису15 лютого минає  33 роки із того часу, коли останній воїн покинув землю Афганістану. Участь у тій війні, що тривала понад 9 років, взяли 160 тисяч українських військовослужбовців, із яких більше 3 тисяч загинули, 80 – зникли безвісти, близько 4 тисяч отримали інвалідність.  А після війни від ран і поранень померли вп’ятеро більше… 

Загалом, за 30 років незалежності, 44 тисячі українських військових стали учасниками 27 міжнародних операцій та місій у різних регіонах планети у складі миротворчих місій під егідою ООН, НАТО та інших міжнародних організацій.
Згідно Указу Президента України від 11.02.2004 року, сьогодні 15 лютого у Врадіївці відбувся меморіальний захід, присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Під час заходу ведучі розповіли присутнім про ті страшні події афганської війни, які стали болючим спогадом усіх воїнів-ветеранів, а ще більшим болем для матерів, синів, дружин, які не дочекалися найдорожчих людей – синів України. 

 Біля Меморіалу воїнам України, полеглим в Афганістані, зібралися керівництво громади та ветерани, щоб  покласти квіти та хвилиною мовчання вшанувати пам'ять воїнів,  які загинули виконуючи свій військовий обовязок у різний час та у різних державах. Для нас вони назавжди залишаться прикладом мужності, героїзму, честі та гідності.

Зі словами вдячності за мужність і героїзм, за чесне і сумлінне виконання військової  присяги, за незбориму силу духу, за збережене  бойове братерство до присутніх воїнів-ветеранів звернувся селищний голова Микола Москаленко. Побажав всім міцного здоров’я, щастя, добра та мирного неба, сімейного благополуччя та злагоди, сили та наснаги, впевненості у завтрашньому дні, мужності та мудрості здолати  усі життєві перешкоди, здійснення усіх задумів і нових звершень на благо рідної України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь