A A A K K K
для людей із порушенням зору
Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

26 квітня – 36-і роковини Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2022 10:15
Кількість переглядів: 470

Сьогодні пам’ятна дата, 26-те квітня, яка стала для України та для всього світу вісником найбільшої трагедії за всю історію ядерної енергетики. 36 років тому відбулась на нашій землі найбільша в історії людства техногенна катастрофа – аварія на Чорнобильській АЕС. Під час експерименту на 4-му реакторі Чорнобильської атомної електростанції сталися два вибухи. В атмосферу Землі вирвалась хмара радіоактивного пилу, яка призвела до непоправних медичних, економічних і соціальних і гуманітарних наслідків.

Чорнобиль - це не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків — пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які відправились на зустріч невідомій небезпеці, виявивши жертовність та високий патріотизм зупиняючи ядерну катастрофу. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу й подальшого розповсюдження радіації.

Сьогодні, 26 квітня 2022р., з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, у Врадіївці відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника чорнобильцям за участі керівництва громади, представників поліції та воєнкомату. Присутні поклали квіти до пам’ятника й вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто ціною власного життя та здоров'я без вагань та роздумів, ліквідовував наслідки аварії на Чорнобильській АЕС та ступив назустріч неприборканому смертоносному лиху, щоб зберегти життя мільйонів людей не лише у нашій державі, а й на всій планеті.

Вічна пам’ять усім, кого нема з нами, бо заплатили найдорожчу ціну за ліквідацію наслідків катастрофи. Усім, мужнім людям, які відводили і тепер відводять від світу біду – міцного здоров’я і благополуччя. А нам усім і нашій Україні – якнайшвидшої перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь