A A A K K K
для людей із порушенням зору
Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

Інформація для жителів та гостей Врадіївської  територіальної громади!!!

Дата: 12.05.2022 13:15
Кількість переглядів: 293

Фото без описуСказ  - це  гостре  вірусне  захворювання одне з найнебезпечніших вірусних інфекцій спільних для людей та тварин, характеризується ураженням центральної нервової системи, паралічами та 100% смертністю.


Джерело  розповсюдження  сказу в населених пунктах є  - бродячі  собаки, кішки  та  дикі  м’ясоїдні   тварини (лисиці, куниці та інші), які можуть контактувати з домашніми тваринами.
Збудник  хвороби  передається  через  слину  від  укусу  скаженою  тваринною.  Хвороба   відноситься  до  особливо  небезпечних.
Для того, аби захистити себе і оточуючих від сказу, необхідно виконувати кілька правил:             - необхідно дотримуватися встановлених правил утримання домашніх тварин (собак, кішок)  щорічно в обов'язковому порядку приводити та надавати своїх улюбленців державним ветеринарним установам  за місцем проживання для проведення профілактичних щеплень проти сказу тварин;      - не слід підбирати в лісі, на вулиці здичавілих і бездоглядних домашніх тварин, або знайти можливість у короткий термін показати його ветеринарному лікарю і прищепити від сказу;          - у випадках змін в поведінці домашньої тварини, отримання ним ушкоджень від іншої тварини, смерті без видимих на те причин необхідно обов'язково звернутися до ветеринарного фахівця державної установи ветеринарної медицини для встановлення спостереження або з'ясування причини смерті тварини; - слід нагадати дитині про необхідність повідомляти дорослих у випадку навіть незначних ушкоджень, нанесених тваринами; - не слід позбавлятися від тварини яка покусала або подряпала людину. Первинно обробіть місце укусу або подряпину  промивши уражене місце  з господарським милом, та дезифікуйте рану розчином перикисю водню або розчином хлоргексидину та накладіть на рану стерильну пов'язку та обов'язково зверніться до медичного закладу.                                            - при появі диких тварин  на території населених пунктів потрібно прийняти всі запобіжні заходи щодо забезпечення безпеки себе і ваших близьких, оскільки  дикі тварини, як правило, уникають зустрічі з людиною. Щодо вакцинації  домашніх м’ясоїдних тварин звертатись до Врадіївської РДЛВМ за адресою: смт Врадіївка вул. Перемоги, 31.
Для забезпечення епізоотичного благополуччя нашої громади  прохання надавати тварин для щеплення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь