Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області нагадує про небезпеку захворювання на кишкові інфекції !

Дата: 07.06.2022 10:15
Кількість переглядів: 150

Внаслідок збройної агресії Російської федерації проти України на багатьох територіях Миколаївської області виникають проблеми з забезпеченням населення питною водою, харчовими продуктами, що може призвести до погіршення санітарно – епідемічної ситуації щодо захворювань на гострі кишкові інфекції,харчові отруєння.

Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області нагадує про небезпеку захворювання на кишкові інфекції !

До організму такі збудники потрапляють, головним чином, з інфікованою водою, зіпсованими та неякісними харчовими продуктами або контактно-побутовим шляхом через брудні руки.

Основною причиною виникнення гострих кишкових інфекцій є елементарне недотримання правил особистої гігієни, технології приготування страв, умов та термінів зберігання сировини та готових страв, вживання неякісних харчових продуктів, які містять в собі збудник захворювання, тощо.

Гострі кишкові інфекції – велика група захворювань, що протікають з ознаками інтоксикації і ураження шлунково-кишкового тракту.

Практично всі збудники кишкових інфекцій надзвичайно живучі. Вони здатні довго існувати в ґрунті, воді і навіть на різних предметах. Наприклад, на ложках, тарілках, дверних ручках і меблях. Кишкові мікроби не бояться холоду, проте все ж вважають за краще жити там, де тепло і волого. Особливо швидко вони розмножуються в молочних продуктах, м’ясному фарші, холодці, киселі, а також у воді (особливо в літній час).

Дотримання п’яти простих правил можуть врятувати цивільне та військове населення від харчових отруєнь:

Сировина та готові харчові продукти приймаються, зберігаються, транспортуються максимально окремо! За відсутності холодильника доцільно передбачити склад за межами приміщення на вулиці.

При розфасуванні продукції безпосередньо волонтерами бажано продублювати термін придатності і умови зберігання. Це допоможе правильно розподілити продукти й продумати меню на місці.

При отриманні сировини (м’ясо, риба тощо) з метою зменшення ризиків, піддавати її максимально можливій термічній обробці. Переконайтеся, що м’ясо або риба повністю просмажені, проварені або протушені.

Слід бути обережними під час прийому продукції, яка швидко псується. Якщо такі продукти наявні, то важливо перевіряти органолептичні якості — яка їжа на вигляд, на запах та на смак. Салати не варто заправляти до споживання, це прискорить псування продуктів.

Інформація підготовлена за матеріалами сайту Центру громадського здоров’я МОЗ України

Особливу увагу звертаємо на те, що ні в якому разі непотрібно вживати продукцію з вичерпаним терміном придатності, порушенням цілісності упаковки, наявності сторонніх запахів!!!!!

У разі погіршення санітарно-епідемічної ситуації, виникнення епідемічних ускладнень щодо захворювань на гострі кишкові інфекційні захворювання, харчові отруєння інформацію надавати на адресу Кривоозерського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області (udss_vrad@ukr.net), з наданням контактного телефону, з метою вжиття оперативних заходів реагування!!!!!

• Здорова людина – найдорогоцінніший здобуток природи. (Т. Карлейль)

Бережіть себе та своїх близьких! Будьте здорові та самовідповідальні!

Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь