Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

До відома щодо безпеки харчових продуктів!

Дата: 16.06.2022 13:56
Кількість переглядів: 228

Фото без описуНаразі в нашій державі – неньці Україні ? діє військовий стан. Щоб подолати негативні впливи на здоров’я, яке і так страждає від стресу, пов’язаного з війною, варто дотримуватись законодавства про безпечність та якість харчових продукті, хоча безпека харчових продуктів є спільною відповідальністю уряду, компетентних органів, виробників, а також безпосередньо самих споживачів.

Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області звертає увагу, що забезпечити харчову безпеку можна дотримуючись простих рекомендацій та порад, щоб уникнути потенційно серйозних небезпек для здоров’я:

- дотримуватися обов’язкової гігієни рук осіб при контактують з харчовими продуктами;

- сировину та готові харчові продукти приймати, зберігати окремо;

- постійно перевіряти термін її придатності та умови зберігання, це допоможе правильно розділити продукти й продумати ефективне та раціональне харчування;

- оцінювати цілісність і герметичність пакування харчових продуктів та строки їх придатності, при огляді консервованих продуктів (плодоовочевих, м’ясних та рибних консервів) оцінювати чи є негерметичні або браковані банки, які мають дефекти: патьоки, деформації, бомбаж і банки «хлопавки» та не допускати їх наступне зберігання та використання;

- сирі харчові продукти (риба, м’ясо тощо) піддавати термічній обробці (смаження, варіння або тушкування);

- продукти, які швидко псуються, – оцінювати їх зовнішній вигляд, колір, запах та смак;

- зберігати харчові продукти з дотриманням температурних режимів;

- пийте більше чистої води, надавайте перевагу несолодким напоям та продуктам, щоб зменшити споживання цукру;

- дотримуватися гігієнічних вимог та технології приготування їжі.

Особлива увага має приділятися харчовим продуктам домашнього виготовлення, а саме: кондитерські і кулінарні вироби, напівфабрикати з м’яса, риби (фарш, котлети, кров’яні та домашні ковбаси, тощо), а також грибні та плодоовочеві, м’ясні та рибні консерви, виготовлені в домашніх умовах.

Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області бажає бути здоровими та дбати про себе та своїх близьких!

Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь