Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

До відома щодо безпеки харчових продуктів!

Дата: 16.06.2022 13:56
Кількість переглядів: 224

Фото без описуНаразі в нашій державі – неньці Україні ? діє військовий стан. Щоб подолати негативні впливи на здоров’я, яке і так страждає від стресу, пов’язаного з війною, варто дотримуватись законодавства про безпечність та якість харчових продукті, хоча безпека харчових продуктів є спільною відповідальністю уряду, компетентних органів, виробників, а також безпосередньо самих споживачів.

Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області звертає увагу, що забезпечити харчову безпеку можна дотримуючись простих рекомендацій та порад, щоб уникнути потенційно серйозних небезпек для здоров’я:

- дотримуватися обов’язкової гігієни рук осіб при контактують з харчовими продуктами;

- сировину та готові харчові продукти приймати, зберігати окремо;

- постійно перевіряти термін її придатності та умови зберігання, це допоможе правильно розділити продукти й продумати ефективне та раціональне харчування;

- оцінювати цілісність і герметичність пакування харчових продуктів та строки їх придатності, при огляді консервованих продуктів (плодоовочевих, м’ясних та рибних консервів) оцінювати чи є негерметичні або браковані банки, які мають дефекти: патьоки, деформації, бомбаж і банки «хлопавки» та не допускати їх наступне зберігання та використання;

- сирі харчові продукти (риба, м’ясо тощо) піддавати термічній обробці (смаження, варіння або тушкування);

- продукти, які швидко псуються, – оцінювати їх зовнішній вигляд, колір, запах та смак;

- зберігати харчові продукти з дотриманням температурних режимів;

- пийте більше чистої води, надавайте перевагу несолодким напоям та продуктам, щоб зменшити споживання цукру;

- дотримуватися гігієнічних вимог та технології приготування їжі.

Особлива увага має приділятися харчовим продуктам домашнього виготовлення, а саме: кондитерські і кулінарні вироби, напівфабрикати з м’яса, риби (фарш, котлети, кров’яні та домашні ковбаси, тощо), а також грибні та плодоовочеві, м’ясні та рибні консерви, виготовлені в домашніх умовах.

Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області бажає бути здоровими та дбати про себе та своїх близьких!

Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь