Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

Сьогодні в Україні вперше відзначається свято - День Української Державності

Дата: 28.07.2022 10:06
Кількість переглядів: 236

Сьогодні, 28 липня 2022 р. у Врадіївці на центральній площі за участю керівництва громади та працівників структурних підрозділів селищної ради відбулося урочисте зібрання з нагоди першого відзначеня Дня Української Державності.

 

Це свято встановлене Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423 з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення, яке корінням сягає часів заснування міста Києва та розквітло за князювання Володимира Великого.

На превеликий жаль, для українського народу становлення національної державності відбувалося досить складно й упродовж тривалого часу. Однак, незважаючи на всі труднощі, вона укріпилася і має свою давню історію. Її основи сягають часів Київської Русі, а в подальшому її розвиток сягнув козацької державності, державності Української Народної Республіки, Радянської України аж до утворення сучасної відродженої незалежної Української держави, яка була проголошеня 24 серпня 1991 року. Вся сторія України — це фактично історія боротьби українського народу за утвердження принципів національної державності.

До присутніх звернувся Врадіївський селищний голова Микола Москаленко: «Сьогодні Україна знову змушена боротися за свою незалежність та територіальну цілісність, відстоюючи їх у жорстокій війні з російськими агресора ми, які нахабно 24 лютого порушили наш державний кордон і розпочали військові дії на нашій території, цинічно маскуючи їх під, так звану, визвольну операцію з денацифікації України, що в перекладі на людську мову означає знищення всього українського і, в тому числі, самих українців. Але на заваді підлим планам окупантів стоять мужні воїни Збройних Сил України, серед яких є багато наших земляків, вони відстоюють інтереси української держави та свого народу на полі бою, не шкодуючи для цього навіть власного життя."

Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам'ять громадянської відваги і самовідданості, сили духу, стійкості та героїчного подвигу воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії росії проти України.

Йде шостий місяць повномасштабної війни в Україні та восьмий рік війни на Донбасі, але доблесні Збройні Сили України і увесь український народ мужньо дають рашистським нелюдам гідну відсіч. І ми віримо, що Перемога буде за нами, і в української держави буде щасливе та мирне майбутнє.

Під звуки Державного Гімну України відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапору України. Після чого, очільник громади від щирого серця побажав усім миру, розвитку і процвітання української державності!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь