Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

Відзначення Дня захисників і захисниць України у Врадіївській громаді

Дата: 14.10.2022 16:48
Кількість переглядів: 115

В історії нашої держави є багато подій і дат, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі. 14 жовтня – одна з таких дат. Вона поєднує в собі День захисників і захисниць України, День українського козацтва та свято Покрови Пресвятої Богородиці.

З цієї нагоди, сьогодні, 14 жовтня 2022 року, у центрі Врадіївки, відбулася низка заходів, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу.

На площі біля місцевого будинку культури жовто-блакитним різнобарв’ям майоріли виставки дитячих малюнків. На особливу увагу заслуговував інформаційний стенд Врадіївського краєзнавчого музею, матеріали і фотографії якого яскраво відтворювали головні сторінки-події нашої країни з 24 лютого 2022 року.

Поруч вихованці Будинку дитячої творчості влаштували благодійний ярмарок для збору коштів на підтримку ЗСУ. Хлопчики і дівчатка продавали всім охочим свої творчі поробки: патріотичні браслети, сувеніри, кульки, м’які жовто-блакиті сердечка, яскраві вироби сплетені з бісеру, а також смачні тістечка та печиво, які випікали разом з батьками.

Урочистості розпочалися патріотичною ходою за участі керівництва громади, працівників селищної ради та її структурних підрозділів, місцевих установ та організацій по вулиці Незалежності до будинку культури.

До присутніх звернувся селищний голова Микола Москаленко, який зазначив: «Це свята усіх справжніх синів та доньок України, гідних нащадків великих прадідів, у чиїх жилах тече гаряча козацька кров і, перш за все, тих, хто нині захищає нашу Батьківщину, це уособлення пам`яті про тих, хто віддав своє життя за нашу свободу та щасливе майбутнє України».

Після чого учасники заходу у глибокій скорботі поклали квіти до меморіальної дошки з фотографіями загиблих Героїв-земляків та вшанували пам’ять воїнів хвилиною мовчання.

Напередодні, на засіданні виконавчого комітету Врадіївської селищної ради від 11 жовтня 2022 року, з метою вшанування пам`яті наших земляків, які загинули в боротьбі з російським агресором, ухвалено рішення щодо створення нового об’єкту благоустрою – скверу, і сьогодні, 14 жовтня 2022 року, більше шістидесяти саджанців туї були висаджені членами родин загиблих захисників, працівниками Врадіївської селищної ради та її структурних підрозділів.

Далі, у форматі відкритого діалогу відбулося спілкування рідних та близьких загиблих військовослужбовців громади з селищним головою, його заступниками та керівниками структурних підрозділів селищної ради. Йшлося про наболілі проблеми та шляхи їх вирішення, які турбують матерів та дружин, котрі втратили найдорожчих людей. По закінченню діалогу, відділом соціального захисту кожній сім’ї загиблих учасників російсько-української війни було надано добротну продуктову допомогу.

Захід продовжився благодійним концертом місцевої рок-групи «Новий день» для збору коштів на підтримку ЗСУ. На концерті лунали сучасні, енергійні, патріотичні пісні, які вселяли глядачам віру у перемогу, піднімали настрій, підтримували моральний дух врадіївчан та були сповнені любові до рідної землі. Нашу націю не перемоги, адже сьогодні ми згуртовані і сильні як ніколи!

Слава Україні! Слава нашим захисникам і захисницям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь