A A A K K K
для людей із порушенням зору
Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

27 січня - Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2023 09:32
Кількість переглядів: 670

27 січня в Україні відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, який проголошений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року, співавторами якої виступили 100 держав, в пам’ять про жертв нацистського терору під час Другої світової війни.

Дата 27 січня обрана не випадково: саме цього дня 1945 року війська 1-го Українського фронту звільнили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау неподалік польського Освенціма.

Приєдналися до скорботних заходів і керівництво Врадіївської громади. Тому сьогодні, 27 січня 2023 року, селищний голова Микола Москаленко разом із своїми заступниками Іриною Гончаренко та Олександром Коломійчуком поклали квіти до меморіалу жертв Голокосту та вшанували пам'ять невинно страчених хвилиною мовчання.

Голокост – це трагедія єврейського народу, яка забрала близько 6 мільйонів невинних життів. Знищені долі, роз’єднані родини – це занадто жорстокий урок історії, який потрібен пам’яті для того, щоб запобігти повторенню трагедії. На превеликий жаль, Голокост не обійшов стороною Україну. Друга Світова Війна була трагедією для українських євреїв.

Голокост – одна із наймасштабніший трагедій в історії земної цивілізації, жахливий нацистський злочин. Мільйони невинних людей було знищено лише за належність до єврейського народу. Нормальна людська свідомість відмовляється це сприймати, адже за кожною людиною стояла доля, доля поколінь. Це наш спільний біль. Він щемить у серцях українців, ятрить рани нашої багатостраждальної землі, гіркими рядками повнить книгу буття українського народу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь