A A A K K K
для людей із порушенням зору
Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

Про державну реєстрацію потужностей операторів ринку харчових продуктів.

Дата: 26.01.2023 15:25
Кількість переглядів: 644

Фото без описуКривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області звертає увагу операторів ринку харчових продуктів на необхідність проведення реєстрації потужностей відповідно до вимог статті 25 Закону України „ Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” та згідно „Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам”, затвердженого наказом Мінагрополітики № 39 від 10.02.2016 року.

Для проведення державної реєстрації потужностей ( об’єктів), оператор ринку харчових продуктів не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку роботи потужностей подає заяву встановленого зразку до Кривоозерського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області ( смт Криве Озеро, вул. Центральна,21). Реєстрація здійснюється протягом 15 робочих днів після отримання заяви оператора ринку.

Управління Держпродспоживслужби протягом 5 робочих днів після прийняття рішення про державну реєстрацію повідомляє оператора ринку про державну реєстрацію із зазначенням особистого реєстраційного номера потужності.

Кожен оператор ринку харчових продуктів , потужності якого зареєстровані , має можливість працювати в правовому полі ,переглянути інформацію про потужності в Державному реєстрі потужностей операторів ринку. Державний реєстр потужностей операторів ринку має вільний доступ на офіційному сайті Дерпродспоживслужби (w.w.w.consumer.gov.ua- діяльність – реєстри – Державний реєстр потужностей операторів ринку ( наказ Мінагрополітики від 10.02.2016 №39).

Державній реєстрації підлягають потужності з роздрібної торгівлі харчовими продуктами, виробництва продуктів харчування нетваринного походження або виробництва продуктів харчування, інградієнтами яких є перероблені продукти тваринного походження , заклади громадського харчування , транспортування, потужності первинного виробництва ( землі сільськогосподарських угідь, мисливські господарства, ставки , пасіки, суб’єкти господарювання незалежно від форми власності по утримання сільськогосподарських тварин, та птиця, збір врожаю диких рослин).

При зміні інформації щодо оператора ринку та самої потужності, а саме: найменування або прізвище, ім’я, по батькові оператора ринку , адреси потужності, вид діяльності, що планується здійснювати з використанням потужності, оператор ринку має надати повідомлення за власним підписом, або довіреної особи до Кривоозерського управління Головного управління Держпродсполживслужби в Миколаївській області ( компетентний орган) про зазначені зміни не пізніше 10 робочих днів з дати настання таких змін. Управління вносить зміни до відомостей Реєстру протягом 5 робочих днів з дати надходження повідомлення.

В випадку припинення використання потужності оператором ринку, припинення діяльності юридичної особи- оператора ринку, або припинення підприємницької діяльності оператора ринку – ФОП, також оператор ринку надає в Управління повідомлення про настання вказаних випадків. Зміни до Реєстру вносяться не пізніше 5 робочих днів з дати отримання повідомлення.

Пунктом 2, частини першої, ст. 65 Закону України „ Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти , корми, побічні продукти тваринного походження , здоров’я та благополуччя тварин” встановлена відповідальність за виробництво та/або обіг харчових продуктів або кормів з використанням незареєстрованої потужності, якщо обов’язковість її державної реєстрації встановлена законом ,-

тягнуть за собою накладання штрафу на юридичних осіб у розмірі двадцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб-підприємців - у розмірі одинадцяти мінімальних заробітних плат.

Державна реєстрація потужностей здійснюється безоплатно.

Кривоозерського управління

Головного управління Держпродспоживслужби

В Миколаївській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь