Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

Увага! Повідомлення RASFF (до відома операторів ринку, діяльність яких пов'язана обігом зазначеного харчового продукту)

Дата: 10.03.2023 15:40
Кількість переглядів: 553

Фото без описуПервомайським районним управлянням Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області отримано по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 18 лютого 2023 року № 2023.1192, стосовно виявлення перевищення допустимого рівня Кадмію у замороженому міксі морепродуктів (виробник: Zejiang Zhoufu food Co. LTD, China), що експортувалися з Литовської Республіки (відправник: UAB «Plunges kooperatine prekyba», Lithuania) до України (одержувач: ТОВ «ВІЧУНАЙ-УКРАЇНА», м. Київ, 03110).

Кадмій - це природний важкий метал, здатний накопичуватися в живих організмах. В організм людини потрапляє в основному з їжею і водою, накопичується в трубчастих кістках, підшлунковій залозі, селезінці, але, перш за все, в печінці й особливо в нирках, має токсичну дію на кісткову і дихальну системи. Його відносять до числа канцерогенів, небезпечних для людини.

Відповідно статті 20 Законами України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон) оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.

У разі виявлення вищезазначеного харчового продукту в обігу, просимо негайно інформувати Первомайське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області на e-mail: prv_dpss@dpssmk.gov.ua
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь