Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

Громадянське суспільство України: сучасні практики та виклики розвитку

Дата: 24.03.2023 14:15
Кількість переглядів: 383

Фото без описуКонсолідація демократії, незворотність проведення демократичних перетворень, симетричні та дієві відповіді на загрози безпеці країни, поступ у реформах щодо європейської інтеграції – усе це в Україні було б неможливим без розвитку та зміцнення громадянського су- спільства, підвищення інституційної спроможності неурядових орга- нізацій, активного впровадження волонтерських ініціатив.

За останні три роки спостерігається зростання кількості громадських органі- зацій, їхня діяльність спрямована на вирішення різноманітних су- спільних проблем, захист інтересів різних суспільних груп. Активно розвиваються волонтерський рух, громадські ініціативи навколо ком- плексної підтримки реформ, протидії корупції, допомоги армії та ви- мушеним переселенцям з тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму. Нові виклики розвитку та безпеці України породжують симетричні громадські ініціативи, покликані змінити ситуацію на за- садах відкритої комунікації, діалогу та відповідального лідерства. Фактично в більшості секторів, які забезпечують формування по- рядку денного реформ, діють організації громадянського суспільства (ОГС).

Важливим аспектом розвитку громадянського суспільства є необхідність розвитку співпраці, партнерства між органами державної влади, органами місцевого самоврядування та ОГС, які би сприяли вирішенню суспільно значущих проблем, розробленню та імплемен- тації комплексних реформ, ефективному контролю за діями влади. Не менш важливим є зв’язок ОГС із різними верствами громадян.

Як сьогодні суспільство розуміє громадську активність? Які тен- денції превалюють у розвитку організацій громадянського суспільства? Які контроверсійні та складні виклики стоять на заваді суспіль- ним змінам та розвитку інститутів громадянського суспільства? Чи є сьогодні криза у взаєминах суспільства та влади, тиск на ОГС з боку владних інституцій? У чому сьогодні полягає державна політика вла- ди щодо ОГС? Відповіді на ці та інші запитання є предметом цього- річної аналітичної доповіді Національного інституту стратегічних досліджень (НІСД) «Громадянське суспільство України: сучасні практики та виклики розвитку».

Ознайомитися з повним текстом можна за посиланням: niss.gov.ua/sites

Джерело: https://niss.gov.ua/.../gromadyanske-suspilstvo-ukraini...


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь