Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

11 квітня - Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів

Дата: 11.04.2023 08:35
Кількість переглядів: 878

Фото без опису11 квітня - Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. Це пам'ятна дата, яка відзначається на честь події, яка мала місце 11 квітня 1945 року, коли в'язні концтабору у Бухенвальді почали інтернаціональне повстання проти гітлерівців і вийшли на волю.

За часи Другої світової війни німецькі нацисти знищили понад 11 мільйонів людей у концтаборах, серед яких кожна п’ята – дитина. Гітлерівці створили 14 тисяч концентраційних таборів, де вони жорстоко вбивали, ґвалтували, катували людей, а також експлуатували працю ув’язнених. За визнанням самих есесівців, в’язень, тривалість життя якого в таборі складала менше року, приносив нацистам майже півтори тисячі рейхсмарок чистого прибутку.

Коли відгриміли останні бої Другої світової війни і поневолені народи отримали довгоочікуваний мир, впали концентраційні табори і незаконно ув'язнені люди здобули свободу - людство полегшено зітхнуло: з'явилася надія, що війни більше ніколи не буде.

На жаль, то було помилкове судження. Історія вона на привеликий жаль повторюється, але тепер навпаки.

Народ, який визволяв світ від фашизму, перетворився на кровожерливого російського убивцю в руках путінської агресії, що холоднокровно знищує українські села, міста, позбавляє життя, грабує, гвалтує, примусово депортує українських дітей та жителів окупованих міст на росію.

Ми пам' ятаємо.......

Вшануємо тих, хто пройшов через жахіття фашистських катівень концентраційних таборів Другої Світової війни. І вклонимось нашим героїчним захисникам, які сьогодні відстоюють нашу незалежність, нашу волю. На полі бою протистоять ворогу, щоб недопустити таких страхіть через які пройшли люди у фашистських таборах, щоб українці не опинились у рашистських таборах смерті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь