Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

Виявлено хлорпірифос у кукурудзі для приготування попкорну

Дата: 01.05.2023 13:41
Кількість переглядів: 648

Фото без описуПервомайське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області доводить до відома операторів ринку і споживачів про отримання інформаційного повідомлення системи швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 24.04.2023 р. №2023.2025 стосовно виявлення хлорпірифосу у кукурудзі для приготування попкорну. Цей товар експортувався з Іспанії в Україну. Виробник — Liven SA, Barcelona. Вантаж замовило ТОВ "Фоззі Коммерц", розташоване на вулиці Гоголівська 1А, у селі Квітневе в Броварському районі Київської області.

Інформаційно: Хлорпірифос застосовують як контактний інсектицид широкого спектру дії. Серед симптомів отруєння ним – біль у животі та зниження гостроти зору. Хлорпірифос є основою для виробництва багатьох пестицидів. Цей пестицид використовується для боротьби зі шкідниками, що становлять небезпеку для понад 60 різних культур. Також його використовували для медичної, санітарної та побутової дезінфекції у приміщеннях. Дослідження американських вчених довели, що навіть незначні дози хлорпірифосу, які нещодавно вважались умовно безпечними, можуть чинити негативний вплив на здоров’я людей. Хлорпірифос паралізує нервову систему комах та має подібну дію і на людину — порушує розвиток мозку.

У разі виявлення вище зазначеної продукції в обігу, просимо негайно повідомити Первомайське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області за адресою: Миколаївська область, смт. Врадіївка, вул. Перемоги, 31 за телефоном (05133) 2 – 20 – 57, або на електронну адресу udss_vrad@ukr.net, та інформуємо, що відповідно до статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь