Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

Неймовірне святкування Дня захисту дітей у Врадіївці

Дата: 01.06.2023 16:57
Кількість переглядів: 411

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та одвічної надії, адже саме в дітях ми вбачаємо сенс свого життя, в них втілюємо свої мрії, задля них працюємо, творимо, живемо.

Звісно, вже другий рік українцям не до святкувань, проте, діти залишаються дітьми й потребують не тільки турботи та любові, але й розваг. Тож Врадіївська селищна рада вирішила подарувати малечі хоча б кілька годин щасливого безтурботного дитинства і організувала незабутнє свято, наповнене щирими посмішками, позитивними емоціями і яскравими враженнями.

Захід розпочався урочистою ходою маленьких мешканців громади у святковій колоні разом з представниками влади Врадіївщини, її жителів та гостей. Учасники колони тримали по обидва боки величезні 20-метрові жовто-блакитний стяг та герб, на вшанування державних символів України та її багатовікової історії державотворення. Продовжила естафету рекордна сітка, суцільне полотно в одній кольоровій камуфляжні палітрі, довжиною 200 метрів, квадратурою в 1 000 кв.м., сплетена небайдужими жителями Врадіївської громади та волонтерами громадської організації МООЛМС «МОЛОДЬ – МАЙБУТНЄ НАЦІЇ». Цю сітку передадуть українським захисникам на передову, яка буде захищати їх від ворожого ока.

По прибуттю святкової колони до будинку культури, Врадіївський селищний голова Микола Москаленко привітав усіх присутніх зі святом і побажав діткам міцного здоров’я, щасливої долі, цікавих відкриттів, великих успіхів і здійснення найзаповітніших дитячих мрій під мирним небом вільної України.

На жаль, з початку повномаштабного вторгнення РФ в Україну загинула 501 дитина, і ще майже тисяча – дістали поранення. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих дітей, що стали жертвами війни, а також захисників та захисниць нашої громади, які віддали своє життя у бою з російським агресором, поклали квіти до меморіальної дошки та випустили в блакитне небо білосніжні голуби-кульки.

Патріотична програма свята була насичена яскравими та цікавими виступами юних талантів Врадіївщини.

Після офіційної частини свята, усіх бажаючих запросили здійснити цікаву «Подорож до планети дитинства» від Будинку дитячої творчості, де на діток чекали тематичні зупинки «Чарівні нотки», «Веселі черевички», «Нумо, пограймося», «Малючки-здоров’ячки», «Майстерня умілих ручок» та інші цікавинки.

Позитивні емоції, щира дитяча радість супроводжували знайомство малечі з нашими рятувальниками 13-ї ДПРЧ 5-го ДПРЗ та їх професійною технікою пожежників. Діти мали змогу приміряти костюми та каски, щоб відчути себе справжніми пожежниками, а також допомогти тримати рятувальнику пожежний рукав з величезним струменем води під час показового виступу. Далі більше, представники ДСНС потішили малечу білими хмаринками піни, яка вкрила всю вулицю і подарувала море задоволення і дитячих посмішок.

На галявині біля флагштоку можна було побачити виступ неодноразових переможців європейських змагань, каратистів «Кіокушинкайкан», а також самим розім’яти свої м’язи та енергійно провести час разом з Сергієм Поліщуком під час спортивної руханки, або ж взяти участь у спортивних змаганнях на майданчику біля ДЮСШ.

Врадіївська центральна дитяча бібліотека в розважально-ігровій формі провела захід «Весь світ в долонях дитини», де тітонька Солоха з цікавими іграми та веселими конкурсами розважала дітей у центральному парку.

Від будинку культури на малечу чекали творчі конкурси, де дітки показували свою любов до України віршами, піснями і танцями та весело розважалися з казковими персонажами. А в музичній школі для маленьких гостей відбувся святковий концерт, заохочуючи юні таланти займатися музичним мистецтвом.

І, звичайно, яке ж свято без смаколиків? За сприяння Врадіївської селищної ради маленькі учасники заходів отримали солодкі пакунки.

Не залишилися без уваги та подарунків сьогодні дітки загиблих військово-службовців громади, вихованці денного відділення соціально-психологічної реабілітації дітей з інвалідністю центру надання соціальних послуг Врадіївської селищної ради.

Сподіваємося, що це свято надовго залишиться у дитячих спогадах, як промінь світла і добра.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь