Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

Реєстрація пасік в Держпродспоживслужбі.

Дата: 08.06.2023 15:38
Кількість переглядів: 389

Фото без описуПервомайське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області зазначає щодо виконання вимог статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам» від 10.02.2016 р. № 39 необхідно зареєструвати потужності операторів ринку харчових продуктів, які проводять діяльність з обігу харчових продуктів, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу.

Реєстрація потужностей здійснюється на безоплатній основі. Оператору ринку необхідно лише подати заяву до територіального органу Держпродспоживслужби за місцем розташування потужностей та детальну інформацію про вид діяльності. Власнику пасік необхідно отримати ветеринарно-санітарний паспорт на пасіку, що видається на підставі письмового звернення до компетентного органу Держпродспоживслужби за місцем знаходження пасіки з обов’язковим проведенням епізоотичного обстеження. У паспорті мають бути відображені: характеристика пасіки, її ветеринарно-санітарний стан, епізоотична обстановка, дані лабораторних досліджень, результати проведених лікувально-профілактичних заходів. Компетентний орган Держпродспоживслужби повиннен видати заявнику ветеринарно-санітарний паспорт пасіки з обов’язковою державною реєстрацією. При зміні назви чи адреси пасіки, її власник повинен проінформувати про це районне управління Держпродспоживслужби протягом 10 днів.

Власники пасік повинні виконувати вимоги законодавства України з питань бджільництва. Порушення законодавства в галузі бджільництва тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно з законами України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь