Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

В Україні триває впровадження експериментального проєкту Міністерства у справах ветеранів із започаткування інституту помічника ветерана

Дата: 25.07.2023 15:11
Кількість переглядів: 346

Фото без описуВ Україні триває впровадження експериментального проєкту Міністерства у справах ветеранів із започаткування інституту помічника ветерана. Долучитися до “пілоту” виявили бажання ще пʼять областей — Закарпатська, Сумська, Київська, Полтавська та Харківська.

Зазначимо, що у чотирьох пілотних областях — Вінницькій, Львівській, Миколаївській та Дніпропетровській — вже подано понад 220 заяв від бажаючих за принципом “рівний з рівним” допомогти, підтримати і скоординувати супровід наших Захисників та Захисниць на шляху переходу від військової служби до цивільного життя.

У цих регіонах вже створено комісії, які проводитимуть співбесіди з кандидатами у помічники ветеранів. Вже у серпні обрані учасники розпочнуть навчання та згодом будуть працевлаштовані у сервісних центрах.

Під час онлайн наради із представниками заінтересованих областей заступник міністра у справах ветеранів України Світлана Кашенець зазначила, що впродовж найближчих півроку в чотиротьох експеритементальних областях відпрацьовуватиметься механізм послуги з індивідуального супроводу в межах системи переходу наших Захисників та Захисниць з військової служби до цивільного життя. Далі проєкт буде розширено по всій території України.

Майбутні помічники консультуватимуть ветеранів й ветеранок з питань працевлаштування, навчання, аспектів соціального захисту та реабілітації, покращення стану здоров’я, загалом реалізації своїх прав та пільг у різних сферах.

“Дякую представникам областей за активний інтерес та залучення, а також розуміння важливості, що держава і суспільство мають бути готовими до зустрічі наших Захисників і Захисниць з фронту, турбуватися про їхні сім'ї та родини полеглих Воїнів і допомогти їм реінтегруватися у цивільне життя. Ми відкриті і готові до діалогу”, – наголосила Світлана Кашенець.

Нагадаємо, що кандидати на посаду помічника ветерана можуть подати заяву в електронній формі на участь у конкурсі винятково через інформаційний портал Е-ветеран (https://eveteran.gov.ua).

Активно працюють канали інформаційної підтримки процесу набору помічників ветеранів. На ваші запитання очікують телефонні лінії інформаційної підтримки проєкту:

Вінницька область – Інна – 063-230-27-58

Дніпропетровська область – Наталія – 063-688-94-10

Львівська область – Наталія – 063-230-25-60

Миколаївська область – Валерій – 097-441-61-04

А також у форматі листування працює електронна пошта інформаційної підтримки: asistantsupport@mva.gov.ua

Докладніше про умови участі у проєкті та загалом його мету започаткування можна довідатися за посиланням https://mva.gov.ua/ua/pomichnik-veterana/opis-proyektu


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь