Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

З наступного тижня стартує навчання помічників ветеранів у Центрах ветеранського розвитку

Дата: 11.08.2023 13:19
Кількість переглядів: 121

Фото без описуУ 32 громадах чотирьох областей завершується робота комісій з відбору кандидатів до участі у пілотному проєкті Мінветеранів з розбудови інституту помічника ветерана.

➡️Вже понад 340 громадян, які відповідають критеріям до працівників на такій посаді, подали свої заявки та долучилися до конкурсу та подальшого навчання у Центрах ветеранського розвитку. Можливість подати заявку на участь у відборі, а потім – навчанні та роботі помічником ветерана, ще відкрита. Тому тим, хто саме зараз наважився зробити перший крок, слід подати заяву через інформаційний портал Е-ветеран https://eveteran.gov.ua.

Про це в ефірі телемарафону «Суспільне. Спротив» розповіла генеральна директорка Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Мінветеранів Світлана Березіна.

Вона зауважила, що процес співбесід триває. Комісії з числа представників місцевої влади, громад, громадськості, психологів, фахівців Мінветеранів наживо спілкуються з кандидатами, вивчаючи їхню мотивацію та особисте бачення своєї місії допомоги нашим Героям. А також нагадала про вимоги та особистісні якості людей, які працюватимуть на посадах помічників ветерана в сервісних офісах громад, що долучилися до експерименту. Зокрема, це мають бути ветерани, члени їхніх родин, або сімей загиблих Героїв, які здобули рівень освіти від молодшого бакалавра та вище, і проживають в регіоні, де відбувається пілотний проєкт.

💬«Уже починаючи з наступного тижня стартує навчальний процес з підготовки помічників ветеранів. Такий тритижневий курс відбуватиметься у нещодавно відкритих у ЗВО Дніпра, Львова, Вінниці та Миколаєва Центрах ветеранського розвитку. У фокусі такого вишколу – вивчення профільного законодавства, особливостей сервісу, який вони надаватимуть, та роботи з цільовою аудиторією. Окремо варто зазначити, що до визначених у пілоті регіонів незабаром можуть долучитися ще Полтавська, Сумська, Закарпатська, Харківська і Київська області та столиця», - повідомила Світлана Березіна.

Також вона розповіла, що запуску пілотного проєкту передувала серйозна робота з вивчення попиту та пропозиції стосовно актуальності ветеранського сервісу. Виявилося, що запит на послуги з супроводу ветерана на шляху повернення з військової служби у мирне життя в Україні є, а дієвість такого інструменту підтверджував відповідний досвід наших закордонних партнерів. Отже, ці помічники консультуватимуть, координуватимуть, інформуватимуть, допомагатимуть успішно реалізувати власні статусні переваги, надані державою та громадами пільги, гарантії й можливості.

💬«Кожен помічник ветерана матиме на службовому планшеті всю свою клієнтську базу і зможе комунікувати та надавати послуги як під час живого спілкування, так і дистанційно. Одним з основних принципів роботи такого фахівця буде його проактивність щодо вивчення потреб ветеранів та членів їхніх родин. Таким чином вибудовуватиметься індивідуальна сервісна траєкторія щодо кожного клієнта заради їхньої ефективної реінтеграції у суспільство», - пояснює посадовиця певні особливості функціоналу працівників сервісних офісів.

🔹Окремо Світлана Березіна зазначила, що Мінветеранів планує з початку нового року, коли у країні розпочнеться масштабування за результатами пілотного проєкту, розширити категорії громадян, які зможуть долучитися до роботи як помічники ветерана. Адже вже на етапі «пілоту» виявили чимало бажаючих у такому ж форматі допомагати нашим Героям та їхнім родинам, кількість яких загалом може зрости після Перемоги до 4-5 мільйонів.

💬«Щодо Центрів ветеранського розвитку, ми плануємо відкрити цілу мережу таких закладів – як мінімум у кожному обласному центрі. Основна мета їхньої діяльності – працевлаштування Захисників і Захисниць, які повертаються у цивільне життя. Фахівці вивчатимуть локальний попит на ринку праці, відповідно адаптують і навчальні програми вишів, де створено такі центри. Навчання відбуватиметься за бюджетний кошт, оскільки Мінветеранів має відповідну програму», - розповіла гендиректор департаменту ветеранського відомства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь