Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

Біг додає здоров’я, позитивно впливає на настрій

Дата: 30.10.2023 16:45
Кількість переглядів: 38

 Щодо цього виду фізичної активності у фахівців суперечок немає, адже користь доступна та очевидна. А дослідження останнього часу взагалі говорять, що біг може бути настільки ж ефективним при подоланні депресії, як і ліки.

В цьому всьому вже точно переконалися учасники масових забігів «Бігова Україна», що відбувались в рамках пріоритетного проєкту Міністерство молоді та спорту України «Молодіжні центри та Активні парки – частина екосистеми психічного здоров’я», що реалізується в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олена Зеленська.

Заходи тривали чотири місяці, з червня по вересень. За цей час у 18 містах України Державною установою «Всеукраїнський центр «Спорт для всіх» проведені забіги, доєднатись до яких виявило бажання понад 50 000  учасників.

Вони включали пробіжку дистанцією 5 км або подолання цього ж маршруту скандинавською ходою. До активностей широко залучали внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни, людей з інвалідністю.

«В умовах війни ми маємо допомогти знайти шляхи покращення емоційного стану людей, знизити рівень тривоги, допомогти адаптуватися, соціалізуватися та в цілому підтримувати своє фізичне та ментальне здоров’я. І саме спорт та рухова активність є найдоступнішими способами сприяти цьому», – впевнені організатори забігів з Мінмолодьспорту.

#тияк



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь