Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

Вшанування жертв Голодоморів у Врадіївській громаді

Дата: 25.11.2023 18:17
Кількість переглядів: 71

Фото без описуЦього року ми вдруге вшановуємо жертв Голодоморів в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями росії проти українців. Ми знову маємо справу з російським імперіалізмом, який і не приховує своїх злочинних намірів: знищити Україну та українську ідентичність. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

Сьогодні, 25 листопада 2023 року, у Врадіївці та старостинських округах громади відбувся мітинг-реквієм в пам'ять про жертв Голодомору 1932-1933 років і масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років.

У поминальних заходах взяли участь керівництво громади на чолі із селищним головою Миколою Москаленком, працівники Врадіївської селищної ради та її структурних підрозділів, представники установ та організацій громади.

Учасники зібрання пройшли скорботною ходою з запаленими свічками до меморіального знаку, символічно декорованого композицією з житніх колосків, пшениці та калини. Після чого, присутні вшанували пам’ять мільйонів замучених голодом українців хвилиною мовчання, поклали квіти і лампадки до меморіального знаку жертвам Голодомору.

Також у цей жалобний день керівники організацій, установ Врадіївщини приспустили Державний Прапор України і зав’язали чорну стрічку.

Голодомор – це глибока духовна рана України. .. Це символ засудження терору проти української нації. Ми не повинні закривати очі на трагедію, наш з вами обов’язок з уст в уста від батьків до дітей переказувати цю страхітливу історію нашого народу, щоб майбутні покоління цінували свої життя і свою волю, берегли свою землю, шанували тих, хто віддав життя за Україну…



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь