Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

Техніка МАК " Відповідь у мені"

Дата: 09.05.2024 14:41
Кількість переглядів: 50

Фото без опису2 травня в рамках співпраці з сектором молоді та спорту, провідним інспектором Первомайського РС №2 ФДУ «Центр пробації» в Миколаївській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях, психологом в навчанні Юлією Гопко було проведено черговий захоплюючий захід. Техніку МАК «відповідь у мені» , метою якого було знайти відповіді на запитання , використання внутрішньої сили, інтуіції для розуміння ситуації, запит на ресурс.
Участь в заході взяла голова молодіжної ради Анастасія Голод, стажер Врадіївської селищної ради Іван Мельник, учні Врадіївського ліцею №2 та інші.


Спочатку присутнім було запропоновано провести самодіагностику посттравматичного зростання «ключ до себе» шляхом тестування складеному Ричардом Тедексі та Лоуренсом Калхуном.


Потім звернулися до такого інструменту як метафоричні асоціативні картки. МАК – це психологічний інструмент, який базується на метафорі, асоціації, проекції і застосовується для діагностики, корекції, розвитку, формування психологічних особливостей особистості.


Перша колода МАК була створена канадським професором мистецтвознавства Елі Раманом в 1975р. Він хотів наблизити людей до образотворчого мистецтва. Свою колоду він назвав «Oh» - англійський вигук, що виражає здивування. У 1983 році Елі Раман познайомився з канадським психотерапевтом Морітц Егетмейером, який придбав у нього право продажу карт «Oh» в Німеччині та Європі. Перші карти «Oh» з'явилися в Німеччині в 1985 році. Фірма створена Морітц Егетмейером досі спеціалізується на виданні асоціативних карток. У нашій країні МАК з'явилися близько 10 років тому. Вони були прийняті з натхненням як серед психологів, соціальних педагогів, психотерапевтів, соцпрацівників так і широкого кола людей, які цікавляться самопізнанням і саморозвитком.


Пані Юлія, як завжди створила, як візуальну красу так і доброзичливу атмосферу довіри та міжособистісних відносин.

Автор: Олена Кльопка начальник Первомайського районного сектору N2 філії Державної установи"Центр пробації " в Миколаївській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь