Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

Засідання кіноклубу: обговорення сюжету фільму "З міркувань совісті"

Дата: 03.06.2024 15:44
Кількість переглядів: 62

Фото без опису03 червня 2024 року в приміщенні Врадіївської селищної ради відбулось засідання кіноклубу, організоване сектором молоді та спорту. Провідний інспектор Первомайського РС N2 разом з субєктами пробації вдруге взяли участь у засіданні. Мета таких зустрічей, це пізнання світу кінематографу та інтелектуальне обговорення сюжету.

«З міркувань совісті» фільм знятий Мелом Гібсоном. На 1 березня 2024 року фільм займав 192-гу позицію у списку 250 кращих фільмів за версією IMDb. У центрі сюжету картини — реальна історія американського рядового Дезмонда Тома Доса, героя Другої світової війни, що отримав Медаль Пошани. Через свої релігійні переконання (герой був адвентистом сьомого дня), він відмовлявся носити зброю і вбивати ворогів, через що був призначений у медкорпус.

Ставши медиком, Дос евакуював поранених з лінії вогню. Під час битви за Окінаву Том врятував 75 осіб. Отримавши кілька серйозних поранень, Дос знову йшов під кулі. Його сміливість і віра викликали захоплення в командування й солдатів, хоча раніше його піддавали серйозній критиці за відмову взяти до рук зброю.

Фото без описуПодвиг Дезмонда Томаса Доса (7 лютого 1919, Лінчбург, Вірджинія — 23 березня 2006, П'ємонт, Алабама) широко відомий у військових колах Америки. Він — єдиний, хто отримав Медаль Пошани за вчинки, не пов'язані з використанням зброї під час Другої світової війни. Ім'ям Доса названо школу в його рідному Лінчбурзі, а також кілька вулиць і шосе. Дезмонд став героєм біографічних книг та документального фільму «The Conscientious Objector» Історія актуальна для будь-якого суспільства та для будь-якого часу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь