Врадіївська селищна рада
Миколаївської області

Ознаки сказу у тварини – на що звернути увагу! 

Дата: 11.06.2024 14:58
Кількість переглядів: 55

Фото без описуЗміна поведінки, слинотеча з рота, пригніченість (дезорієнтація в просторі), відвисання щелепи, втрата змоги їсти та пити – це одні із ознак, що є підозра на захворюваність сказу у домашньої тварини. У собак і кішок сказ протікає в двох формах: буйній і тихій.

Хвора буйною формою тварина стає агресивною, ховається по кутах, тікає з дому, гризе неїстівні предмети. Голос - пропадає. Собака стає дратівливою відмовляється від їжі і води, не відгукується на поклик, не слухається господаря. У неї відвисає хвіст і нижня щелепа, рясно виділяється слина, з'являється хиткість ходи. Тварина здатна мовчки, без гавкоту, накинутися на зустрічних і вкусити їх.

Найбільш небезпечна інша форма сказу - тиха. Основні ознаки хвороби можуть бути слабо виражені або відсутні, окрім пригнічення.  

У разі підозри на захворювання тварини терміново зверніться до територіального органу  Держпродспоживслужби - Врадіївського відділу  ветеринарної медицини.

Наголошуємо на тому, що для недопущення сказу тварин необхідно щорічно робити щеплення всім домашнім улюбленцям, починаючи з 3-місячного віку. Вакцина проти сказу є безкоштовною, для здійснення щеплення необхідно звернутися до Врадіївського відділу  ветеринарної медицини Первомайської районної лікарні ветеринарної медицини за адресою: вул. Перемоги, 31, с-ще Врадіївка, Первомайський р-н, Миколаївська обл.., 56301, тел. +380968441615.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь